10+ ъглови етажерки за книги идеи

ъглови етажерки за книги, известна още като етажерка за книги, е основно декоративно парче мебели, което има хоризонтални рафтове, понякога в шкаф с витрини, често прикрепени към горен рафт и обикновено се използва за съхранение на редки и ценни книги. Рафтовете с книги най-често се използват в обществени и частни домове, частни и обществени библиотеки, предприятия и книжарници. Има няколко стила на рафтове за избор, в зависимост от вашите нужди и предпочитания към стила.

Рафтовете за книги най-често се изработват от дърво като дъб, махагон, тик и бор. Изборът на материал наистина зависи от вас, но ако възнамерявате да използвате рафтовете си за книги не само за четене на книги, тогава дървеният материал е може би най-добрият избор за вас. Също така е чудесен избор, ако не планирате да използвате рафтовете си за книги за четене. Ако планирате да използвате своите рафтове за книги за показване на изкуство или антики, тогава по-скъп и издръжлив материал би бил добре. За тази цел може да помислите за рафтове за книги от ковано желязо. Добър начин да разберете какъв вид рафтове за книги биха работили за вас е да попитате интериорен дизайнер, който ще може да ви ориентира при избора на правилния тип рафт за книги. Не забравяйте да вземете предвид броя на книгите, които възнамерявате да покажете на своите рафтове.

ъглови етажерки за книги

Рафтовете за книги могат да бъдат рамкирани или обикновени. Рамките за книги в рамка са направени под формата на плот на маса или библиотека. Равнината обаче може да бъде направена и от обикновена дървесина и е малко по-евтина от сорта в рамка. Повечето хора обаче предпочитат да имат рамки за книги заради естетическите му качества и това им придава по-елегантен вид от обикновените лавици.

Прочети :   Как да получите дизайнерски огледала за коридор?

Рафтовете, изработени от стъкло, стават много популярни в наши дни. Те придават стилен и модерен вид на вашия дом, като същевременно са практични по своята същност. Стъклените рафтове се предлагат в различни форми, размери и цветове и обикновено са проектирани да имат височина на рафта, варираща от два фута до четири фута. Стъклените рафтове обикновено са снабдени с рафтове и скоби от всички страни на рафтовете. Стъклената рафтова система е идеална, ако искате модерен, отворен и просторен външен вид на вашата библиотека. Ако имате деца, можете да добавите предпазна ключалка, за да предотвратите изкачването на децата по рафтовете.

Рафтовете от метал са по-популярни от дървените, но могат да бъдат по-скъпи от стъклените рафтове. Металните рафтове също са много здрави. Ако искате да имате рафтове, които да съответстват на другите ви мебели или да имат по-античен вид, можете дори да отидете за боядисани рафтове. Ако обичате да имате античен вид, можете да имате стъклени рафтове, боядисани със специално покритие, или дори да получите специални облицовки, които да придадат усещане на стар свят. Ако искате рафтовете да съвпадат добре с вашите мебели, тогава можете да нарисувате цялото тяло.

Има много различни стилове, от които можете да избирате, така че не забравяйте да направите измервания внимателно, преди да вземете решение. Когато купувате рафтовете си за книги, би било разумно да проверите какъв вид поддръжка предоставя на рафтовете. Това ще ви помогне да определите дали вашите рафтове с книги ще бъдат по-лесни за използване за съхранение на книги или списания или дали биха могли да причинят щети на вашите книги. Също така трябва да погледнете как ще се пазят вашите книги.

Прочети :   Красиви градински столове и идеи за маса

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*