Изборът на правилната преградна стена от гипсокартон

преградна стена от гипсокартон

преградна стена от гипсокартон са вид преградна стена, която се използва за разделяне на големи помещения в жилищни къщи. Използва се и в офиси за разделяне на различни работни зони. Той осигурява най-ефективното решение за преградни стени и е подходящ за много приложения. Това е една от най-икономичните опции за преградни стени. Тази статия подчертава някои ключови факти, свързани с преградни стени.

преградна стена от гипсокартон

преградна стена от гипсокартон

Видове преградни стени На пазара се предлагат различни видове преградни стени. Най-често срещаните са облицовани с тухли, гипсокартон, шипове и крака. Тухли, шипове и крака са циментирани разновидности на преградната стена. Циментираните тухли са по-евтини от тухли с крака и също изглеждат като истински тухли. преградна стена от гипсокартон са много по-здрави от краката и предлагат добра изолация. Преградни стени с шипове са евтини и осигуряват добра звукоизолация.

преградна стена от гипсокартон

Носещите преградни стени са друг вид преградни стени, който е много популярен в строителството. Изграден е с две или повече плочи, свързани с шипове, за да образуват здрава конструкция. Теглото на товара се разпределя равномерно върху конструкцията на стената, когато е изградена с шипове. Когато стенните панели са прикрепени към стената чрез панти или плъзгащи се плочи, носещото качество на тези стени се подобрява.

преградна стена от гипсокартон

Преградната стена, която използва шипове за закрепване, се нарича бустрофенична или конструкция на стена. Бустрофеничната стена се състои от тухлена стена със слоя бетон, вграден през слой чакъл отгоре. Качеството на носене на тези прегради се подобрява, когато са изградени с блокове с дебелина малко по-голяма от дебелината на чакъла.

Блоковите слоеве могат да се добавят към бустрофеничната преградна стена, за да се увеличи нейната здравина. Щампованият стъклен блок е най-често използваният материал за подсилване на преградната стена. Стъкленият блок се оформя в точни форми чрез натискане на блоковете в специална армирана с бетон форма. След това всяко парче стъклен блок се подпечатва, така че шарките да са идентични. Щампованите стъклени блокове се вкарват в матриците и се притискат отдолу, за да образуват желаната форма на преградната стена. Блоковете са добре разположени, така че да държат здраво бетонната плоча в матриците.

Прочети :   Декоративни Камини - Kamina Dekoraciya Olx Bg : С развитието на технологиите за бита, изключителна популярност придобиват декоративните камини, които всъщност са етанолови камини, отделящи значително количество топлина.

Добрите топлопроводими свойства на качествената преградна стена ще предотвратят топлинни повреди на конструкциите по време на строителството. Преградни стени трябва да бъдат изградени с блокове, които имат по-висока плътност от бетонната плоча, която ще подпират. Когато бетонната плоча е изложена на топлина, кристалната структура се разрушава и пръскането на горещ прах и отломки е често срещано. Добрата топлопроводимост позволява прахът да бъде отнесен преди преградните стени да бъдат изложени на атмосферни влияния.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*