10+ Най-добрите коркови тапети идеи

коркови тапети е уникална и визуално привлекателна опция в областта на дизайна. Коркът е стар, естествен, възобновяем ресурс, който се използва широко за тапети повече от хиляда години. Поради своите ползи за околната среда и здравето, продуктите на коркова основа са изключително популярни и се използват в домове, предприятия, обществени места, офиси и други пространства по целия свят. Въпреки че предимствата на корк за тапети са очевидни, не винаги е лесно да намерите продукти на основата на корк, когато пазарувате за следващия си проект или просто планирате да декорирате. За щастие има множество доставчици на продукти, базирани на корк, които могат да ви помогнат да намерите идеи за тапети от коркуол, които съответстват на вашия стил на дизайн и бюджет.

коркови тапети

коркови тапети отговарят на повечето климатични условия с голямата си гъвкавост, гама от цветове и практични свойства на приложение. Те не само са екологични, но и осигуряват превъзходно покритие и издръжливост. Фактът, че тирбушоните присъстват естествено в корк, ги прави идеален избор за тапети от корк. Когато се прилагат правилно, тирбушетите ще се захванат върху повърхността на хартията, предотвратявайки нейното плъзгане.

Трудно е да се намерят тапети от корк, които да не включват тирбушони от някакъв вид. Тирбушони са добавяни към коркови тапети през вековете, за да ги направят по-привлекателни и по-устойчиви на влага. В колониална Америка например колонистите са използвали тирбушони от коркова хартия, направени от черупки от бамбук или орех, за да запазят виното и алкохола си студени. Тирбушони, изработени от метал, често се използват в домашните кухни. Тирбушоните, изработени от месинг, могат да устоят на екстремна топлина и лесно се корозират от киселини, масла и вода. Тапетите от месингов корк ще трябва периодично да се затварят отново, за да се поддържа оптимална защита.

Прочети :   соларни лампички гирлянд дизайн

За да нанесете тапет от корк, ще трябва да закупите гъба с диаметър най-малко един инч и дължина около четири инча. Избягвайте да докосвате гъбата си до която и да е повърхност, с изключение на стената, където искате да я поставите, тъй като лепилото може да прилепне към вашата гъба, ако го направите. Не трябва да имате нужда от друга повърхност, в която да залепите гъбата, но най-добре би било да избягвате мехурчетата, тъй като те ще разпръснат лепилото и ще предизвикат избледняване на цветовете в стената ви. Съберете хартията върху работната си повърхност и притиснете внимателно към желаното място. Ако имате лепило с магнитен тип, използвайте същия метод, както бихте използвали всеки магнит. Нанесете лепилото върху хартията и натиснете внимателно, като избягвате мехурчета и бръчки.

Ако не виждате подходящо място за вашия тапет от корк във вашия дом, винаги можете да го поръчате. Много уебсайтове са специализирани в коркови тапети и могат да произведат вашето корково изкуство само за няколко дни. Повечето компании предлагат не само обикновен корк, т.е. изкуство, но също така имат разнообразие от дизайни като животни, цветя, лица и др. Някои компании дори имат безплатни мостри, които можете да вземете, преди да вземете решение. Цената на тези проби може да варира в зависимост от размера и количеството на парчето.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, ако поръчвате тапети от корк, е, че винаги трябва да давате възможност за няколко седмици за доставката на вашата поръчка. Тапетите от корк обикновено намаляват по размер, когато са опаковани като част от стандартната доставка. Важно е да се уверите, че имате достатъчно време, за да получите поръчката си и да проверите дали цялата предоставена информация е вярна. Понякога може да се случи грешка и вашите коркови тапети могат да пристигнат повредени или непълни. Всички поръчки се изпращат плоски, така че е много важно да осигурите достатъчно време за тяхното пристигане.

Прочети :   Идеи за външни врати за вашия имот

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*