5 съвета за разкрасяване на района на входната врата това лято

Зоните на входните врати, когато влизате в сграда, могат да бъдат проектирани така, че да предизвикат определени психологически ефекти. С правилния дизайн е възможно да насочите вниманието и енергията на посетителите в желана посока.

В някои случаи зоните на входните врати са предназначени за определени видове дейност. Когато зоната е предназначена за изчакване и обработка – например когато посетител се регистрира или регистрира – тогава обикновено трябва да осигури места за сядане и да има място за движение в зоната за обработка.

как да придадете блясък на входната си врата и околното пространство през този сезон.

Ограничете се
Кой казва, че градинарството е ограничено до задния двор? Рекола предлага да експериментирате с контейнерна градина на предната веранда. Всъщност трябва да опитате с няколко! Тя смята, че добавянето на колекция от контейнерни градини, заредени с цъфтящи през пролетта луковици от всякакъв размер, добавя толкова много енергия към предната веранда през пролетта. Можете да включите и голяма ваза, заредена с клонки от пролетно цъфтящи растения (като форзиция и котешка върба), за да създадете забавна, празнична и трайна аранжировка. Рекола предлага да се придържате към определена цветова палитра, за да постигнете най-голямо въздействие и съгласуваност.

Разпределете килима
Rekola съветва, че независимо от начина, по който сте избрали да оформите входната си врата или вътрешния двор, трябва да включите нов килим на открито, за да посрещате гостите си. Не забравяйте да посрещнете гостите с нов килим на открито! Тя смята, че хората често избират изтривалки, които са твърде малки. “Като изберете голяма, която да запълва адекватно пространството пред вратата, ще придадете на входната си врата вниманието, топлината и текстурния контраст, от които се нуждае, за да изпъкне.”

Прочети :   Прически На Длинные Волосы На Выпускной - Krutye Idei Vypusknoj Pricheski 2021 Goda Modnye Trendy I Tendencii Pricheski Na Vypusknoj : Прическа для выпускного на длинные волосы в домашних условиях.

Скандинавският стил излиза навън
В наши дни скандинавският дизайн е популярен. Дизайнът се характеризира с предпочитание към отворените пространства и обзавеждането от дърво. Той набляга на функционалността и простотата пред сложната украса. Това е прекрасно пренесено във вашата външна среда. “Обожавам дървените стойки за растения в скандинавски стил, които издигат саксийните растения от пода на верандата”, казва Рекола. “Обожавам дървените акценти за верандите като цяло, а добавянето на странични масички или столове от тиково дърво изглежда толкова привлекателно и уютно. Дървените тавани са много красиви на верандите.”

На първо място
В много региони покритите веранди са преобладаващи, независимо дали са малки и обрамчват главния вход, или са широки и се простират по дължината на къщата. Може би не често свързвате предната морава със създаването на функционална и естетическа среда в близост до дома ви. “Вярвам също, че пространствата на вътрешния двор пред сградата са фантастични допълнения, които не се използват достатъчно”, казва Рекола. “Удобно е да можете да се преместите в различен район в зависимост от времето и времето на деня. Защо да не се възползвате от всички открити места, а не само от задния си двор?” Перголата придава архитектурна привлекателност и среда за излагане на прекрасни растения. За да удължите удоволствието от вашето място след настъпването на тъмнината, окачете струнни светлини.

Направете нещо голямо
Растенията са очевиден избор за много проекти на предни веранди, но начинът, по който ги излагате, е важен от утилитарна гледна точка, обяснява Рекола. “Никога не бих използвала висящи кошници”, казва тя. Те са доста взискателни към поддръжката и изискват непрекъснато поливане.

Прочети :   Модные Прически 2021 Женские На Длинные Волосы - Modnye Strizhki I Pricheski 2021 2022 Top 100 Luchshih Foto Zhenskih Prichesok / Сегодня мы подготовили модные тенденции стрижек на длинные волосы 2021, которые помогут подчеркнуть естественную красоту ваших волос и при этом быть в тренде.

Вместо това изберете по-големи контейнери, които изискват по-малко поливане. “Когато става въпрос за саксии, по-големите са по-добри както от гледна точка на въздействието, така и на поддръжката.”

Придържайте се към това, което ви харесва
Без значение как ще решите да оформите предния си вход и околното пространство, критериите за персонализиране и поддържане на собствения ви стил са ясни. Рекола препоръчва да се използва същата стратегия, както при вътрешните пространства. “Пренесете интериора навън, като използвате същите стилове и цветови палитри за мебели, възглавници за хвърляне, тъкани и дори цветя”, съветва тя. Ако това отговаря на вашата индивидуалност и вкус, можете дори да добавите свещи, външни лампи или приказни светлини за малко повече блясък.

За да се предпази малката входна врата от усещане за тясна, някои собственици може да изберат дизайн със страничен вход. Тези домове имат отворена точка за достъп от гаража си вместо действителна врата, която заема място в основната им жилищна площ. Други също ще изберат таванско помещение, така че да могат да използват повече вертикално пространство и да имат стълбище там, вместо да бъдат ограничени в една стая без нищо на горния етаж.