Разбиране за пренареждане на шкафове

Пренареждането на шкафовете е процес, който изисква много търпение и умения. Става дума за балансиране на нуждата от пространство, достъпност и естетика.

Шкафовете обикновено са подредени по начин, който улеснява лесния достъп до съхраняваните в тях предмети. Това става, като ги поставите в ред, който съответства на елементите, които държат. Това означава, че трябва да започнете с шкафовете в единия край на стаята и да преминете към другия край на стаята, преди да преминете към следващия ред или колона. Първият шкаф от този ред ще бъде поставен до всеки друг шкаф от лявата му страна, последван от шкафове от дясната му страна, след това тези от лявата му страна отново и така нататък, докато всички шкафове не бъдат завършени.

Какъв е процесът на възстановяване на облицовката?

Много фирми са специализирани в префасонирането на шкафове. Опитен и търпелив майстор може да извърши обновяване на шкафове, като закупи комплект за фурнир, който включва дървени фурнири и материали за нанасяне, и след това поръча специално вратички за шкафове и чела на чекмеджета. И в двата случая процедурата е една и съща:

Вратичките на шкафовете са демонтирани, както и чекмеджетата и техните фронтове (останалите кутии на чекмеджетата остават непокътнати).

Фронтовете на шкафовете се покриват с естествен дървесен фурнир или с RTF (Rigid Thermofoil) – продукт на меламинова основа.

Страните на шкафовете се покриват с дървен фурнир или ламинат.

При необходимост се монтират нови панти на вратите. При добро състояние пантите могат да се използват повторно.

Вратите и челата на чекмеджетата са подменени.

Обикновено се монтират нови дръжки, дръжки на чекмеджета и други видове приспособления. Съществуващият обков, който е в добро състояние, също може да се използва повторно.

Прочети :   Модерни Къси Къси Дамски Прически 2021 - Naj Dobrite Ksi Pricheski 2020 2021 G Modni Pricheski Za Ksa Kosa V Razlichni Stilove Snimka Stil I Modni Sveti - Ако е това е така, гледайте днешното видео, защото в него.

Като опции се монтират корнизи, стъклени панели, осветление и аксесоари за съхранение.

В зависимост от големината на кухнята ви, специалистът по пренареждане на шкафове обикновено се нуждае от два до четири дни, за да извърши тази услуга. Един тридневен график може да изглежда по следния начин:

Ден 1: Демонтиране на целия обков, вратите и челата на чекмеджетата.

Започнете процеса на фурнироване. В края на деня съберете и почистете.

Ден 2: Завършете фурнироването.

В края на деня вдигнете и почистете.

Завършете фурнироването през Ден 3. Сменете вратите и челата на чекмеджетата. Монтирайте обкова. Направете всички необходими последни настройки.

Осигурете си поне една седмица за тази работа, ако я извършвате сами с материали от комплекта.

Оценка на шкафовете за пребоядисване

Не всеки шкаф е подходящ за префасониране. Това не означава, че старите шкафове не са добри кандидати; в много случаи по-старите шкафове имат по-здрава конструкция от по-новите фабрично произведени шкафове и с удоволствие ще приемат нов фурнир и вратички. Това са характеристиките на добрите шкафове за префасониране:

Тази здрава конструкция на кутията е изработена от гладки и в добро състояние плоскости от шперплат или MDF. Гладките, твърди повърхности са необходими за правилното залепване на новите фурнири.

Масивни лицеви рамки от твърда дървесина Добрите лицеви рамки от твърда дървесина могат да приемат фурнир и служат като солидни котви за новите врати.

Вътрешен обков в добро състояние (релси за чекмеджета, вътрешни елементи за съхранение). Ако чекмеджетата не се отварят гладко или ако шкафовете нямат рафтове или аксесоари за съхранение, пребоядисването може да не си заслужава разходите.

Прочети :   Прически Женские Удлиненное Каре / Zhenskaya Strizhka Kare Na Volosy Srednej Dliny : Какие стрижки подходят на удлинение?

Разходи

Префасонирането на шкафовете е по-евтино от замяната на кухненските шкафове с шкафове по поръчка, но не бързайте да го правите, мислейки, че е евтина алтернатива на новите шкафове. Подмяната на шкафовете по поръчка обикновено струва с 30 до 50 процента по-малко от префасонирането, извършено от специалист по монтажа. 1

Професионалната облицовка може да струва само 90 долара на линеен фут шкафове за ламинатно покритие и до 455 долара на фут за фурнир от истинска дървесина. 1

Спестените разходи за домашния майстор, който може да извърши префасонирането, са малко по-високи.

Според HomeAdvisor една единствена врата трябва да струва между 30 и 100 долара, плюс разходите за обков и инструменти, като общата стойност е от 4300 до 10 000 долара, в зависимост от размера на кухнята ви.

Закупуване на материали и услуги за пребоядисване

Много фирми за пребоядисване на шкафове могат да бъдат намерени чрез онлайн търсене. Изпълнителите на услуги по пренареждане на шкафове обикновено са местни фирми, специализирани в тези услуги, а не национални франчайзи. Можете също така да обсъдите изискванията си с консултант в голям магазин за домашно обзавеждане, който ще може да уреди услуги от някой от свързаните с него доставчици за монтаж.

Препоръка

Ако съществуващите шкафове са добре сглобени и в добро състояние, а се желае коренно различен външен вид, пренареждането на шкафовете може да бъде добър и рентабилен вариант за преустройство на кухнята. Това е добър вариант и ако настоящото оформление на кухнята работи добре. Ако обаче съществуващите шкафове имат структурни проблеми, в лошо състояние са или нямат функции за вътрешно съхранение, може би е по-добре да монтирате изцяло нови шкафове.

Прочети :   Короткие Стрижки Прически Женские 2021 : Modnye Zhenskie Strizhki Na Korotkie Volosy Foto Tendencii 2021 2022 : Тренды женских стрижек на короткие волосы с фото.

Шкафовете често се забравят от собствениците на жилища, но всъщност са една от най-важните части на кухнята. Те трябва да бъдат организирани според това колко често се използват, за да можете да намерите това, от което се нуждаете по-бързо и по-лесен начин.