Как да се отървем от дивите виолетки в тревата?

Дивите виолетки са вид цвете, което произхожда от Северна Америка. Известни са още като сини виолетки и имат много сладък мирис. Цветовете обикновено се намират на влажни места, като например в близост до потоци или по влажни ливади. Те растат от коренище, което е заровено под земята. Листата на растението са дълги и тесни и могат да бъдат зелени или лилави на цвят.

Дивите виолетки се забелязват лесно, защото растат бавно, имат восъчни, сърцевидни листа и малки цветове, които са лавандулови, бели или жълти. В повечето случаи растенията са високи между 4 и 6 инча, но могат да пораснат и на повече, ако условията са подходящи.

Това са многогодишни растения, които се разпространяват както чрез коренища, така и чрез семена. Разпространението на виолетките често превзема тревни площи, за които не се полагат добри грижи. Най-вероятно е дивите виолетки да завладеят сенчестите части на моравата. Малко хора, които живеят в източната или средно-западната част на САЩ, никога не са виждали диви виолетки по тревните си площи. Зоните на издръжливост на USDA, в които те растат, са от 3 до 9.

Как да се отървем от дивите виолетки и кога

Най-доброто време за използване на хербицид, за да се отървете от дивите виолетки, е през есента. По това време хербицидът ще се придвижи надолу към корена, тъй като растението складира храна за зимата. Така че прилагането на хербицида през есента вероятно ще унищожи растението чак до земята. Ако използвате хербицид през пролетта или лятото, той може да унищожи само горните листа за кратко време, което ще даде възможност на растението да израсне отново.

Прочети :   Детского Сада Детские Прически На Длинные Волосы На Выпускной - Pricheska Devochke Na Dlinnye Volosy Svoimi Rukami Bagno Site - Перейдем к вариантам укладок и рекомендациям по выбору прически.

Как да изваждаме дивите виолетки с ръце

Изскубването на млади диви виолетки с ръка не е много трудно. За по-големите растения използвайте градинска вила.

Намокрете мястото

Носете дебели градински ръкавици, за да предпазите ръцете си, докато издърпвате виолетките. Използвайте градински маркуч, за да намокрите добре мястото, и след това изчакайте около половин час. Водата ще разрохка почвата и ще улесни изваждането на растенията.

Разберете основната точка

За младите виолетки хванете основното стъбло точно над мястото, където то се среща с почвата, и го издърпайте право нагоре. Корените на младите растения обикновено са лесни за изваждане от почвата, защото не са много дълбоки.

Разкопайте и разровете почвата.

За големи, добре разположени храсти използвайте градинска вилица, за да разрохкате почвата около растението, като копаете под него. Когато успеете да вкарате инструмента си под растението, повдигнете го отдолу и извадете колкото се може повече корени.

Как да използвате хербицид за унищожаване на дива виолетка

Вместо да пръскате с хербицид цялата площ, най-добрият начин да се отървете от дивата виолетка е да третирате всяка една поотделно. Така ще намалите количеството на химикалите, които се изхвърлят в околната среда. С помощта на градинска пръскачка с дюза с пръчка можете да насочите химическата мъгла към листата на всеки плевел, като почти няма да се стигне до унасяне на химическата мъгла.

Смесете препарата за унищожаване на плевели.

Следвайте указанията на бутилката, за да смесите партида широкоспектърен препарат за унищожаване на плевели в градинска пръскачка. Не забравяйте да носите всички предпазни средства, които са посочени на етикета.

Сложете сапун за съдове.

Прочети :   Официални Прически За Дълга Коса 2021 / Pricheski 2021 Dlga Kosa Kdrava Kosa I Cvyat Na Kosata : Ако смените своята прическа, може да се промени си цвят на косата.

Добавете лъжица сапун за съдове или повърхностноактивно вещество към препарата за унищожаване на плевели. Дивите виолетки имат восъчни листа, които могат да накарат хербицида да се разтече, но повърхностноактивното вещество ще му помогне да се задържи, за да може да бъде приет.

Третиране

Обработете точково всяко растение дива виолетка със сместа от хербициди, като се уверите, че всички листа са добре намокрени.

Огледайте растенията.

През следващите две до три седмици наблюдавайте растенията. Те трябва да започнат да покафеняват и да умират. Когато стане ясно, че дивите виолетки са мъртви, можете да откъснете кафявите листа с ръка.

Ако е необходимо, третирайте отново

Ако след две седмици растенията са все още живи, използвайте отново хербицид върху тях. Някои растения често живеят през зимата и се връщат през пролетта. Ако е така, напръскайте ги отново с хербицид през пролетта, когато започне новият растеж.

Защо трябва да оставим дивите виолетки да растат

Не всички мислят за дивите виолетки като за плевели, защото те имат красиви цветове, които цъфтят рано и често. Много хора оставят тези диви цветя да растат в дворовете им и на други места.

Има няколко причини, поради които трябва да оставите дивите виолетки да растат в тревната ви площ:

Това прави моравата лесна за поддържане.

Тя предотвратява използването на хербициди.

Пчелите и другите опрашители харесват растението.

Дивите виолетки и други диви цветя могат да бъдат добър начин за покриване на земята на влажни и сенчести места, където тревата не расте добре.

Тъй като дивите виолетки са местни за района, те се вписват добре в естественото озеленяване.

Прочети :   Мужские Прически На Длинные Волнистые Волосы - Muzhskaya Pricheska Kudryavye Zhestkie Volosy Muzhskie Pricheski Dlya Volnistyh Volos Srednej Dliny / Мужские стрижки на кудрявые и волнистые волосы.

Дивите виолетки също са плевели, които можете да ядете. Можете да ядете както цветовете, така и листата. Младите листа имат вкус на ядки и са много вкусни. Също така някои хора използват дивите виолетки за лечение на здравословни проблеми. Хората казват, че мазолите и брадавиците могат да бъдат разградени от киселина в листата на дивата виолетка.

Цветовете растат през пролетните и летните месеци и могат да бъдат открити в много различни цветове. Най-разпространеният цвят е лилавият, но има и бели, розови, жълти и сини разновидности.