Как да разхлабите запечатан с боя прозорец?

Дървените прозорци са чудесен вариант за собствениците на жилища, които искат да заменят старите си прозорци. Те са устойчив, възобновяем ресурс, който има много предимства пред другите видове прозоречни материали. Дървените прозорци са отличен избор за собствениците на жилища, които искат да заменят старите си прозорци с нещо, което е издръжливо и устойчиво. Дървото има много предимства пред други видове прозоречни материали, като винил и алуминий, защото е възобновяем и екологичен ресурс.

Но изглежда, че поне един дървен прозорец във всяка стара къща не се отваря. Опитвате се да издърпате долното крило, но то не помръдва. Добрата новина е, че можете да премахнете боята от прозореца с прости инструменти, а някои от тях може би вече имате.

Защо прозорците се залепват
В повечето случаи дървените прозорци са запечатани и не могат да се отворят, защото или дървото е боядисано, или е набъбнало. Понякога и двете тези неща са верни.

Ако проблемът е в боята, прозорците и рамките са били боядисани от последния собственик. Боята свързва крилото на прозореца с рамката на прозореца. В повечето случаи отварянето на прозореца е достатъчно, за да се пробият един или два слоя боя. Но ако прозорецът е боядисан повече от веднъж, придвижването му става трудно или невъзможно.

Дървото става все по-голямо и по-голямо, когато се намокри. Когато боята или други покрития се свалят от прозорците, има по-голяма повърхност, където водата може да навлезе в дървото. Това е особено вярно там, където крилото се трие във вътрешната страна на рамката на прозореца в краищата.

Помислете за безопасността
Ако имате стари прозорци, те вероятно са били боядисани с боя, която съдържа олово. Дори горните слоеве на боята да са безопасни акрилно-латексови бои, в боята на долните слоеве може да има олово. Носете защитно облекло, когато работите с боя, която съдържа олово.

Прочети :   Барбершоп Прически На Средние Волосы Мужские : Barbershop Shegol Muzhskaya Strizhka Fejd Pricheska V Stile Fade V Samom Centre Moskvy - Мужские стрижки в барбершопе bjørn.

Преди да започнете
Ако ключалката на прозореца е покрита с боя, свалете я, вместо да се опитвате да изстържете боята.

Опитайте да използвате цип за прозорец.
Един евтин инструмент, наречен “цип за прозорци”, може да се използва за изрязване на моста от боя на прозорци, които са били боядисани.

Използвайте само острия връх, за да разкъсате по дължината на пукнатината. Направете това няколко пъти, като всеки път ставате все по-силни, докато острието не се окаже в пукнатината.

Разкъсайте с назъбения ръб, като започнете леко и все по-силно. Когато острието влезе докрай в пукнатината (поне 1/2 инча), тази страна на прозореца е свободна. Направете същото и от другите три страни на прозореца.

Използвайте мултифункционален инструмент.
Трудно е да се реже в набъбнало дърво с ципа за прозорци. Вместо това използвайте комплект електрически инструменти. Ако прозорецът е много стегнат и не иска да се отвори, можете да използвате нож за дърво. Но за да не надраскате прозореца, обикновено е най-добре да започнете с острие, което няма зъби.

Сложете малко масло върху прозореца
След като прозорецът може да се отвори без проблеми, втриването на тънък слой обикновен сапун във вътрешността на канала, в който се плъзга прозорецът, ще улесни преместването му.

Ако се налага, боядисайте прозореца отново.
Дори и да сте били внимателни, в даден момент боята ще се отлепи от облицовката на прозореца или перваза. За да изглеждате най-добре, боядисайте цялата облицовка на прозореца, а не само няколко места.

Опитайте тези неща, ако трябва бързо да отворите прозорец и нямате под ръка мултифункционален инструмент или цип за прозорци.

Прочети :   Абитуриентски Бал Официални Прически 2021 - Naj Dobrite Pricheski Za Abiturientski 2020 2021 Godina Snimki Idei Krasivi Obrazi Na Zhenski Tajni - Абитуриентски бал абитуриентски бал грим абитуриентски рокли идеи за прически със средна дължина модни съвети за бала официални прически прическа за бал прически за бал прически за дълга коса прически с къдрици прически с плитки професионални съвети за.

За прорязване на горната част на крилото е подходящ кухненски нож. Тъй като кухненският нож е достатъчно остър, за да реже през дърво, трябва да го използвате само на проблемните места.

Тъй като е достатъчно тънък, за да се вмести в пространството, шпаклата е чудесна алтернатива на кухненския нож за рязане на отворени прозорци, уплътнени с боя. За да улесните прорязването на боята, наточете ножа за шпакловка и замазка с помощта на шлифовъчен камък, метална пила или ъглошлайф.

Уплътненият с боя прозорец може да бъде изрязан с нож за масло с назъбени ръбове. След това не трябва да използвате ножа за ядене, особено ако прозорците са боядисани с боя, която съдържа олово.

Някои мостове с боя могат да бъдат изрязани с ръчен трион за дърво, като например митрален трион. Най-добре работят трионите с малки зъби.

Дървените прозорци са вид прозорци, които са изработени от дърво. Те са популярни, защото придават традиционно усещане на дома. Дървените прозорци обикновено са по-скъпи от другите видове прозорци, но също така са по-издръжливи и могат да издържат цял живот.