Как да построим къща за кучета?

Къща за кучета е миниатюрна къщичка за кучета, обикновено на открито. Къщите за кучета са предназначени да осигурят временно пребиваване и защита от вятър, дъжд и сняг.

Кучетата са с различни размери, както и техните домове. Определете необходимия размер на жилището за кучета, като първо прецените височината и дължината на кучето си. Височината на кучето се измерва от пода до върха на главата. Дължината се измерва от върховете на предните лапи на кучето ви до основата на опашката му, когато кучето е в покой и изправено, а не свито или настрани. Средно големите кучета, като боксерите и колитата, обикновено са високи между 20 и 30 инча и дълги между 25 и 35 инча. Средната височина и дължина на изключително големите кучета, като например немски дог, сенбернар и нюфаундленд, е съответно 38 и 40 инча.

Идентифициране на предния панел
Със своя скатен покрив, керемиди и симетрични преден и заден панел тази кучешка колиба напомня на традиционно жилище в колониален стил. В повечето магазини за домашни потреби се продава шперплат на компактни листове с размери 4 на 4 фута, които са идеални за изграждането дори на най-голямата възможна кучешка къща.

Започнете, като маркирате и изрежете предните и задните панели на желаната височина и ширина (запазете ъгловите разрези за покрива за по-късно). За правоъгълен дом за кучета, който е по-висок, отколкото широк, отстранете по 1 фут от два от шперплатовите панели, така че всеки панел да съдържа парче с размери 3 фута на 4 фута.

Тези панели ще определят размера и дизайна на къщата за кучета като цяло. Двата странични панела, подовият панел и покривът ще имат същите размери като предния и задния панел.

Прочети :   Локонами Прически На Выпускной На Длинные Волосы 2021 - Pricheski Na Vypusknoj Na Srednie Volosy Luchshie Idei 58 Foto : Самые модные и шикарные прически на выпускной на длинные и средние волосы в домашних условиях:

Отвор за врата в предния панел
Поставете един от панелите така, че късата му страна да е обърната към вас. По-голямата част от кучетата ще се научат да свеждат глава, за да преминат изискването за височина на вратата.

Ако вратата е твърде ниска, кучето може да се колебае дали да влезе. Ако обаче конструирате вратата твърде висока, рискувате да ви липсва място за дъските, за да намалите върха на покрива. Стандартната височина на вратата е 24 инча, въпреки че тя може да се регулира според нуждите. След това създайте две успоредни вертикални линии, за да определите ширината на вратата. Типичната ширина на вратата е 20 инча. С помощта на прободен трион изрежете вратата.

Премахване на върха от предния панел
Отбележете триъгълния връх, който ще образува покрива на предния панел. В средната точка (18 инча) на върха на панела направете знак. Това е върхът на планината. Поставете единия край на правия ръб върху маркировката в средата, а другия край – на 20 инча надолу по страната на панела.

Ако желаете по-плосък покрив, можете да преместите второто измерване нагоре с до 8 инча. Ще се сблъскате с отвора на вратата, ако го плъзнете надолу. От противоположната страна повторете маркировката си, за да оформите обърната V-образна форма. Използвайте циркулярния трион, за да отрежете.

Свалете задния панел.
Използвайте втори лист шперплат, за да изработите задния панел. Поставете предния панел отгоре като шаблон и след това проектирайте останалите форми, с изключение на вратата. Отстранете шаблона и използвайте циркулярния трион, за да изрежете задния панел.

Намаляване на страничните панели
Вземете още два нови листа шперплат, за да направите страничните панели. Всеки лист е с размери 20 инча на 48 инча, след като е отрязан на 20 инча. Страната с дължина 48 инча показва дължината на кучешкия корпус. В зависимост от вашето куче, съкратете дължината, както намерите за добре. Въпреки това 40 инча е нормална дължина, която е подходяща за повечето кучета.

Прочети :   Вечерняя Прическа Прически На Средние Волосы С Челкой На Праздник : Pricheski Zhenskie Vechernie Krasivye I Prostye Pricheski Na Prazdnik - Это отличная праздничная прическа на средние волосы.

Създаване на повърхности за нокти на предния и задния панел
Тъй като не можете да забиете пирони или винтове в страните на шперплата, трябва да изградите повърхности за забиване на пирони по целия периметър на предния и задния панел. Нарежете четири дъски 2 по 4 с дължина 20 инча. Поставете ги в една равнина с ръбовете на панелите и ги закрепете от противоположната страна.

Върховете на покрива също се нуждаят от повърхности за заковаване. Нарежете четири 15-инчови дъски и ги заковайте по протежение на линията на покрива от същата страна като останалите повърхности за заковаване.

И накрая, подът ще се нуждае от повърхности за заковаване. Нарежете две дъски 2 по 4 с дължина 29 инча, след което ги заковайте към дъното на предния и задния панел.

Разработване на зони за заковаване на страничните панели
Двата странични панела се нуждаят от горни и долни повърхности за заковаване. Изрежете четири двойни четворки с дължина 36 инча за кучешка колиба с дължина 40 инча. В горния и долния ръб на всеки панел трябва да се забият по два хоризонтални пирона. Внимателно центрирайте всяка дъска, тъй като тя ще взаимодейства с вече изградените повърхности за заковаване на предния и задния панел.

Предните, задните и страничните панели трябва да бъдат заковани. Заедно
Оформете правоъгълник, като съедините предния и задния панел с двата странични панела. В този момент обърнете внимание, че все още няма покрив. Като използвате 1-1/2-инчовите пирони, забийте пироните във всеки панел, за да ги съедините.

Свързване и подрязване на пода
Поставете къщата за кучета върху друг лист шперплат. Уверете се, че кучешката колиба е квадратна и панелите са хоризонтални. Отбележете отпечатъка на кучешката колиба върху листа, след което го изрежете с циркулярния трион. Като под заковайте елемента към долната част на къщичката за кучета.

Прочети :   Прически Для Мужчин 2021 : Strizhki Dlya Muzhchin 100 Luchshih Variantov V 2021 Godu Zachiska / В 2021 году такая прическа считается особенно сексуальной.

Някои от най-разпространените видове къщички за кучета са кедрови къщички за кучета, метални къщички за кучета, изолирани къщички за кучета и др.