Как да използваме символа на златната рибка или шарана във Фън Шуй?

Фън шуй е древна китайска практика, която се използва за създаване на баланс и хармония между околната среда, хората, които живеят в нея, и природата. Според фън шуй има пет елемента или сили, които определят фън шуй: огън, земя, метал, вода и дърво.

Фън Шуй символика и значение на златна рибка или шаран

В Китай рибите са много важен символ. По време на развитието на фън шуй те са били и важна част от китайската икономика. Те са били основна храна, а риболовът е бил популярно занимание. В древен Китай рибите са били в изобилие и са се възпроизвеждали лесно, а те са осигурявали изобилие от храна. Тъй като са били толкова изобилен природен дар, те започнали да олицетворяват богатството и изобилието.

Във фън шуй и в китайската култура златните рибки и шаранът в частност са символи на изобилието и богатството. Тъй като златната рибка е вид малък, опитомен шаран, двете риби са взаимозаменяеми по отношение на символиката на фън шуй. Съществува легенда за китайски шаран, който плува срещу течението на реката и олицетворява издръжливостта, смелостта и способността да се преодоляват препятствия. Заради златния си цвят, който е свързан със златото, златните рибки имат специална връзка с просперитета. Жълтото е и императорски цвят във фън шуй, което добавя още един слой символика на богатството към златните рибки.

Друга съществена характеристика на рибките е, че те непрекъснато се движат. Това означава, че ци, или енергията на жизнената сила, винаги тече. Във фън шуй разглеждаме как да поддържаме движението на ци и да избягваме застоя, а рибите са отличен пример за това. Освен това те могат да се движат във всички посоки по-лесно и бързо от хората, включително назад, нагоре, надолу и настрани.

Прочети :   Модные Прически 2021 Женские На Свадьбу : Svadebnaya Pricheska 2020 2021 Foto Sovety Neveste : Рассмотренные идеи и вариации свадебных причесок 2021 продемонстрировали многообразие существующих укладок на свадьбу для.

В азиатските страни в близост до храмовете често се срещат златни рибки или шарани. Шаранът и златната рибка се свързват и с благоприятния дракон, едно от четирите небесни животни във фън шуй. Шаранът, който плува нагоре по течението, е в състояние да прескочи драконовата порта и да се превърне в дракон в историята.

Тъй като живеят във вода, рибите са свързани и с водната стихия. Тъй като течащата вода се свързва с богатството, аквариумите и фонтаните могат да се използват стратегически във фън шуй, за да поканят повече богатство в дома ви. Тези риби също така представляват енергията ян и имат способността да активират ци на дадено пространство. Тяхното постоянно движение и активност също представляват развитие, късмет и успех.

Символът на двойната риба е едно от осемте съкровища на будизма и представлява късмет и защита. Може да бъде изложена у дома или носена като бижу. Той се появява в будистката иконография и може да представлява както ин, така и ян. Двойката шарани може също така да представлява успешно, радостно и дълготрайно партньорство, както и успех във всичко, което вие и вашият партньор създавате, независимо дали става въпрос за деца или друг вид творчески проект.

Как да използвате символа за шаран или златна рибка в дома си

Ако искате да използвате символи на златна рибка или шаран в дома си, не ги използвайте на обществени места като входа или дневната. Тези символи могат да осигурят твърде много ян енергия в спалнята. Също така е добре да избягвате прекалено много енергия на водата в спалнята, особено ако сте склонни към депресия.

Прочети :   Прически На Выпускной 2021 На Средние Волосы / Pricheska Na Vypusknoj Na Srednie Volosy / Особым предпочтениям на выпускной в 2021 году отдается прическам с косой рыбий.

Ако искате да отглеждате живи златни рибки, най-доброто число е девет или кратно на девет, защото девет е най-благоприятното число във фън шуй. Не забравяйте да проведете подходящо проучване, за да научите как да се грижите за тези живи същества. Ако някоя от рибките умре, преценете дали трябва да се промени нещо в средата им и организирайте церемония в памет на живота на тази рибка. Изразете благодарност за енергийната помощ, оказана от тази рибка. Важно е също така да си набавите рибка от етичен източник – всичко, което използвате за енергийна полза в живота си, носи енергията на заобикалящата го среда, преди да стигне до вас.

Ако символиката на златната рибка или шарана ви привлича, но нямате място, време или възможност да се грижите за живи рибки, можете да намерите произведения на изкуството, изобразяващи тези рибки, които да окачите в дома си.

Външно езеро за рибки
Ако разполагате с място и възможност да поддържате езеро за риба на открито, то може да донесе успех и изобилие от природата и външния свят в живота ви. Уверете се, че вашето езеро с рибки е защитено от хищници – ако рибките ви не са в безопасност, езерото ви няма да е добър фън шуй.

Активиране на вашия кът на богатството
Аквариумът, изображенията на риби или символът на двойния шаран могат да помогнат за активизиране на фън шуй на вашия кът на богатството. За да откриете ъгъла на богатството в дома си, застанете пред входа с поглед навътре и си представете мрежа три на три, простираща се през целия ви имот. Вашият ъгъл на богатството обикновено се намира в крайния ляв ъгъл на дома ви. Ако имате проблеми с намирането му, винаги можете да потърсите помощта на обучен специалист по фън шуй.

Прочети :   Прически На Длинные Волосы Пошагово Своими Руками : 100 Modnyh Idej Pricheski Svoimi Rukami Na Srednie Volosy S Foto Pricheski Svoimi Rukami Pricheski Detskie Pricheski - Несколько примеров прически на длинные волосы пошагово.

Входна врата на възможностите
Вашата входна врата е точката ви на контакт с външния свят. Във фън шуй тя е известна още като “устата на ци”, защото е главната входна точка за ци, или енергията. Включването на символи на богатството и изобилието в тази част на дома ви, като златни рибки или шарани, може да ви помогне да посрещнете повече възможности и просперитет.

Семейно изобилие в дневната
Всекидневната е мястото, където се свързвате със семейството си и с останалия свят. Внасянето на изображение на златна рибка или шаран в дневната ви може да ви помогне да засилите чувството си за изобилие по отношение на семейството и общността.

Развийте кариерата си
Поради връзката между тези рибки и енергията на растежа и успеха, те са мощен символ за приканване към разширяване на кариерата. Във фън шуй офисът ви представлява вашата кариера, така че поставете аквариум или изображение на златна рибка или шаран в офиса си или на бюрото си, за да поканите тази енергия в професионалния си живот.

Смята се, че златната рибка в дома ви внася тези благоприятни цветове в пространството ви.