Как да изберем масичка за кафе?

Масичката за кафе е повърхност, която обикновено е ниско до земята и често има чекмедже за съхранение под нея. Обикновено те се използват за излагане на предмети върху тях, като списания, книги или декоративни предмети. Масичките за кафе могат да се използват и за сервиране на храна върху тях. Нерядко хората използват масичките за кафе като място, от което да ядат храната си, когато гледат телевизия или четат във всекидневната.

Масичките за кафе са навсякъде и се предлагат в огромно разнообразие от форми, размери, материали, височини, дължини и характеристики, което ви дава много възможности. Нашето пълно ръководство ви запознава с някои въпроси, които трябва да си зададете и които могат да ви помогнат да стесните избора си и да намерите подходящата за вас масичка за кафе.

Преди да купите нова масичка за кафе

Масичките за кафе са много полезни и могат да се използват за много различни неща. Те са едно от първите места, където се озовават книги, ключове и крака. Изборът на подходяща масичка може да повлияе на това колко добре работи и колко дълго ще служи на вас и вашето семейство. Това включва материала, размера, формата и характеристиките. Те могат да се използват много или изобщо да не се използват, така че когато започнете да търсите такава, помислете от какво наистина се нуждаете. Това ще ви помогне да намерите най-добрата масичка за кафе за вас и вашето семейство.

Неща, за които трябва да помислите, когато купувате масичка за кафе

Местоположение
Масичките за кафе във всекидневната и в семейната стая се използват по различен начин, а тези в семейната стая се използват по-грубо. Не забравяйте това, защото мястото, на което ще стои масичката за кафе, е ключова част от избора на правилната.

В зависимост от начина, по който сте декорирали дневната, може да искате по-официална масичка за кафе. Във всекидневните могат да се използват повърхности, които са по-крехки и деликатни, като например стъкло.

Масичката за кафе в семейната стая трябва да е по-здрава. Може също така да искате да потърсите такава с чекмеджета или други начини за съхранение на вещи. В ежедневната обстановка е по-вероятно да се разлеят закуски или да се стъпи на масата, така че повърхността трябва да е здрава. В повечето случаи стъклените плотове не са подходящи за семейните стаи. Това е така не само защото са крехки, но и защото лесно се замърсяват и надраскват. При стъклените плотове без рамки има риск от остри ъгли, особено ако имате малки деца. Ако зоната се използва много, тя може да повреди и повърхности, които са лесни за повреждане.

Центрови елементи
Хората често казват, че масичката за кафе е центърът на стаята. Но ще забележите, че същата дума често се използва и за дивана, килима или някоя друга мебел. Ако изберете масичката за кафе за централна точка, тя ще се откроява заради своя стил, размер, материал, повърхностно покритие и цвят.

Прочети :   Собранные Прически На Длинные Волосы На Каждый День - Pricheski Na Kazhdyj Den Poshagovye Foto Video Interesnye Varianty Volosomanjaki Com - Когда нет времени на создание сложных замысловатых причёсок, хочется собрать волосы как можно скорее и без лишних.

Тъй като е уникална и полезна, масичката за кафе може да бъде център на вниманието и да направи впечатление в една стая. Комбинирайте поне две от чертите, ако искате тя наистина да се откроява, когато влезете в стаята.

Материали
Когато пазарувате масичка за кафе, ще забележите колко много различни материали можете да избирате. Дървото вероятно е първото нещо, което ви идва наум, но не е задължително да използвате дърво, ако не искате.

Огледайте стаята си и другите мебели, за да разберете какъв материал ще изглежда най-добре. Акрилът и прозрачното стъкло могат да направят малката стая да изглежда по-голяма. Същото нещо може да се направи и с блясъка на метала. В една модерна стая стъклото, акрилът, металът и камъкът изглеждат добре.
В традиционна стая добре могат да изглеждат тъмни дървета като махагон или орех, както и мрамор и метал.
Кожата и изкуствената кожа могат да се използват на различни места и са лесни за почистване.
Помислете за това колко дълго ще издържи материалът и доколко е безопасен, особено ако имате малки деца.

Форма
Има много различни форми за масички за кафе. Когато избирате масичка за кафе, формата на помещението е важна, но трябва да обърнете повече внимание на начина, по който са подредени мебелите ви.

В малка стая правоъгълна или овална масичка за кафе работи добре.
Квадратните или кръглите масички за кафе са подходящи за големи места за сядане, като например голяма секция или голям диван и кресло за любов.
Кръглите или овалните маси са подходящи за деца, защото нямат остри ръбове.
Абстрактните маси, като триъгълните, придават на стаята различен вид и усещане и се съчетават добре с дивани с обикновени размери или модулни секции.

Размер

Масичката за кафе трябва да е със същия размер като останалите мебели в стаята, особено дивана или секцията, пред които ще седи. Видът и стилът на масичката трябва да подхождат на останалите мебели, независимо дали са съвременни, модерни или други.
Когато избирате размер, помислете за мащаба, както и за действителните размери. Изберете масичка за кафе, която да не е по-дълга от две трети от дължината на дивана ви. Не забравяйте да оставите достатъчно пространство около масичката за кафе, за да могат хората да поставят краката си. Оставете поне 1,5 фута между масичката и дивана.

Височината на масичката за кафе трябва да е същата или по-ниска от седалката на дивана. Ако е по-ниска, тя трябва да е само с един до два инча по-ниска от горната част на възглавницата на седалката на дивана.

Функционалност

Полезността на масичката за кафе зависи от това какво искате да правите с нея. Въпреки че повечето масички за кафе имат плосък плот и основа, която да я поддържа, има много такива, които имат допълнителни функции.

Ако трябва да съхранявате вещи на масичката си за кафе, потърсете такава с допълнителни рафтове, чекмеджета или пространства.
Можете да съхранявате много неща в сандъчетата и осморките.
Някои масички имат плотове, които могат да се повдигат, така че да можете да работите или да се храните на тях.
Ако трябва да преместите масичката за кафе, колелцата и масичките ще ви помогнат.

Прочети :   Коса Прически На Длинные Волосы Девочке На Выпускной В Детский Сад / Pricheska Na Dlinnye Volosy Devochke 7 Let Bagno Site : Ребята заранее готовят творческие номера и выбирают наряды.

Различни видове масички за кафе
Традиционната масичка за кафе е изработена от дърво, има четири крака и правоъгълна форма, която никога няма да излезе от мода. В повечето случаи тя няма място за съхранение и е просто обикновена мебел, която се поставя пред мястото за сядане.

Съхранение
Съществуват много различни стилове и дизайни на масички за кафе със съхранение. Тя може да има чекмеджета, втори рафт, кубчета или кошници за съхранение на вещи. Формата на тази масичка за кафе може да бъде правоъгълник, квадрат, кръг или дори овал. Тя може да бъде изработена от дърво, метал, акрил със стъкло, ракита, ратан и други материали.

Повдигащ се плот
Масичката за кафе с повдигащ се плот не е като повечето масички за кафе. Горната част на тази маса се повдига и се движи към вас, така че можете да използвате лаптоп, да пишете или да се храните, докато все още седите на дивана или меката мебел. Повечето от тези масички са правоъгълни или квадратни, а дървото изглежда е най-често срещаният материал.

Гнездо
Масичките за кафе в гнездо имат по-малки масички или дюшеци, които могат да се изваждат от основната маса и да се използват. Някои от по-малките масички имат чекмеджета за съхранение и могат да се използват самостоятелно за поставяне на напитки, книги или други вещи. Малките деца могат да издърпват османките и да ги използват като места за сядане на масичката за кафе. Османките могат да се използват и за съхранение на вещи. Тези масички могат да бъдат кръгли, квадратни или правоъгълни и могат да бъдат изработени от дърво, тапицирани материали, метал и стъкло или други неща.

Тапицирани
В повечето случаи тапицираната масичка за кафе има квадратна форма. Този тип масичка за кафе може да бъде изработена от дърво и да има тапициран тапициран плот, или може да бъде изработена от дърво и да има тапициран тапициран плот, който се повдига, за да се съхраняват вещи. Вторият стил се нарича още осман и е чудесно място за съхранение на одеяла, играчки и други вещи.

Как да изберем крайна маса
Когато става въпрос за масички за кафе, имате много възможности и изборът зависи от вас. Той може да бъде объркващ, защото те са изработени от различни дървесини и други материали, предлагат се в различни цветове, форми и размери и имат различни функции. Трудната част е да разберете какво ще ви подхожда, колко ще ви струва и какво ще прави. Задайте си няколко въпроса, които да ви помогнат да разберете какво искате и от какво се нуждаете, преди да отидете в магазина.

Прочети :   Прически На Длинные Волосы На Выпускной - Krutye Idei Vypusknoj Pricheski 2021 Goda Modnye Trendy I Tendencii Pricheski Na Vypusknoj : Прическа для выпускного на длинные волосы в домашних условиях.

Какво планирате да правите с масичката си за кафе?
Помислете какво ще правите с масичката си за кафе. Ще можете ли да поставяте краката си върху нея пред дивана? Ще я украсявате ли с дребни неща?

Може би ще имате нужда от чекмедже, за да съхранявате вещи, затова си запишете да потърсите масичка за кафе с място за съхранение. Или ако искате такава, при която частта на масата се повдига, за да можете да се храните, ще знаете да търсите такава. Намирането на подходящата масичка за кафе за Вас и Вашето семейство ще бъде много по-лесно, ако знаете от какви функции се нуждаете.

Кой най-вероятно ще я използва?
Ако искате да вземете подходящата масичка за кафе за вашето семейство, трябва да знаете къде ще се намира тя и кой ще я използва най-често. Ако тя ще бъде в семейната стая, където се срещат децата и техните приятели, може би ще искате по-евтина, но по-издръжлива конструкция. Ако ще бъде във всекидневната като витрина, може да е хубаво да имате стъклен плот например.

Как изглеждат другите части на стаята?
Масичката за кафе, която сте избрали, трябва да се съчетава с останалите мебели в стаята. Виждате ли подходящия цвят и вид дърво? Дали металната маса ще си подхожда с останалите декоративни елементи? Уверете се, че масичката, която искате да купите, няма да изглежда не на място или да се откроява като болен палец.

Къде да вземем масичка за кафе
Можете да намерите масичка за кафе на много места, например в мебелни магазини, магазини за дома, аутлети, суперцентрове и онлайн магазини. Начинът, по който ще купите масичката за кафе, зависи от собствения ви вкус, а в някои случаи и от това с колко време разполагате. Някои хора обичат да видят мебелите лично, преди да решат да ги купят, за да могат да ги видят, да ги докоснат и да видят как са направени. Докато някои хора се чувстват по-удобно да изберат такава, като отидат направо онлайн. Без значение какво ще изберете, отделете време да сравните цените на различните места. Ако пазарувате лично, поговорете с продавача. Ако пазарувате онлайн, прочетете отзиви и използвайте функцията за чат, ако имате въпроси.

Масичките за кафе са приятен начин да добавите нотка стил и елегантност към вашата всекидневна. Те се предлагат във всякакви форми и размери, така че можете да намерите идеалната за вашия дом. Масичките за кафе са едни от най-популярните мебели в света. Те често се използват като повърхност за поставяне на растения, чаши с кафе, книги или списания.