Едногодишни растения за суха сянка, кое е за мен?

Разделът “Едногодишни растения на суха сянка” обхваща растения, които са подходящи за отглеждане на места, където има малко или никаква влага, както и на места с много слънце. Тези растения са идеални за хора, които нямат зелен пръст, но искат да отгледат нещо красиво и цветно.

От друга страна, всички 10 едногодишни цветя в този списък могат да растат и цъфтят на частична сянка с малко допълнителна вода. Тук има много различни височини и цветове, така че би трябвало да успеете да намерите нещо, което да придаде на сенчестата зона така необходимия цвят.

Балсам (Impatiens Balsamina)

Балсаминът принадлежи към семейството на Impatiens и има както едногодишни, така и многогодишни балсамини. Едногодишният балсам е лесен за отглеждане от семена и цъфти през по-голямата част от лятото. Той може да преживее кратки периоди на засушаване, но краката му не могат да се справят с намокрянето. Балсамът расте и цъфти добре на частична сянка и има цветове, които са бели, розови, розови и червени. Той е едно от по-високите едногодишни растения с височина два метра.

Паякообразно цвете или клеоме (Cleome hassleriana)

Клеоме може да расте на сухи места и въпреки това да цъфти там, където е засадено. Ако растенията са на пълно слънце, те могат да достигнат височина повече от шест фута. На частична сянка вероятно няма да получите толкова голяма височина, но все пак ще имате много цветове (и като бонус – опрашители). Освен в розово и бяло, клеомата се среща и в някои красиви нюанси на лилавото. Клеоме расте от собствените си семена, но през пролетта е лесно да се извади.

Английска маргаритка (Bellis Perennis)

Прочети :   Модные Прически 2021 Женские На Выпускной - Izumitelnye Vypusknye Pricheski Modnye Foto Idei Tendencii I Trendy Pricheski Confetissimo Zhenskij Blog : Модные женские прически на выпускной на длинные волосы могут иметь тысячи вариаций, ведь именно на большой длине волос может развернуть свою фантазию опытный мастер.

Тъй като се предполага, че английската маргаритка е многогодишно растение до USDA зона 4, тя може би не принадлежи тук. Но тъй като не растат добре на сенчести и сухи места, може да не се върнат през следващата година. Английските маргаритки са високи около 12 инча и имат розови или бели цветове на тънки стъбла, които се огъват. Белите приличат на елегантни диви цветя. Те приличат на маргаритките Шаста, но центровете им са по-малки. Също така не са толкова високи, колкото маргаритките Шаста.

Цъфтящ тютюн (Nicotiana sylvestris)

На пазара се предлагат много различни цветове на тютюна джудже, но високият, бяло цъфтящ Nicotiana sylvestris все още е любим. Той израства на височина около пет фута и ширина два фута, така че може да запълни голямо пространство. Вечер цветовете ѝ са обърнати нагоре и излъчват сладка миризма, за да привлекат насекомите, които ги опрашват. Изпраща собствени семена, но на студени места доброволците може да не са голям проблем. Ако живеете в мек климат и не искате да се разпространява твърде много, дръжте го далеч от открити площи, например в задната част на бордюр.

Незабравка (Myosotis dissitiflora)

Не всички незабравки са едногодишни, но тези, които са, достигат височина от 6 до 12 инча, а сините им цветове обикновено цъфтят в края на пролетта или началото на лятото. Въпреки че не е многогодишно растение, то се самозасява като лудо, така че догодина ще има много повече растения, ако не го отрежете, преди да се образуват семената. Едногодишните незабравки се чувстват най-добре на място с малко сянка.

Листников напръстник (Digitalis purpurea)

Повечето напръстници израстват с ниска розетка от листа само през първата година, а през втората изпращат висок цветонос. Търговците в разсадниците знаят, че градинарите не обичат да чакат, затова засаждат “едногодишни” напръстници през есента, за да могат да започнат да цъфтят веднага през първата си година в градината ви. Най-разпространеният вид “едногодишен” напръстник се нарича “Foxy”. Това е растение джудже, което достига височина само около 8 до 12 инча. Среща се в различни нюанси на розовото и бялото, а вътрешната страна на ръкавицата има петна и петна, които бихте очаквали.

Прочети :   Топ Прически 2021 Мужские - Goryachij Top 10 Trendov Muzhskih Prichesok 2021 2022 Foto Idei Stilnoj Strizhki Dlya Muzhchin / Актуальные стрижки и укладки для длинных, средних и коротких волос.

Импатиенс (Impatiens wallerana)

В градините на сянка импатиенсът е работният кон. Те обичат малко влага на сянка, но могат да растат и цъфтят и без толкова много вода. Просто не ги оставяйте на сухо, когато няма вода.

Ако искате да получите знак, че е време за поливане, импатиенсите са добро растение, което можете да използвате. Дори и след като ги полеете, те ще повехнат и ще пуснат цветовете си, а след това ще седят на едно място в продължение на седмица, но няма да паднат без бой. Импатиенсът ви ще се справи добре на частична сянка и с малко вода.

Лобелия (Lobelia erinus)

Лобелията е отглеждана, за да цъфти и цъфти. Има някои, които растат по влакънца, и други, които правят хубави, спретнати могили. Цветовете са широки само около половин инч, но са много. Лобелията най-често се предлага в син цвят, но може да бъде и бяла или розово-червена. Лобелията е добро растение за кошници и за оформяне на лехи. Въпреки че е едногодишно растение, което расте на пълно слънце, то ще цъфти и на сянка и я предпочита през горещите и сухи лета. Около 10 инча височина и 10 инча ширина.

Маргаритка (Viola x wittrockiana cultivars)

Теменужките са едногодишни растения, които растат в хладно време, което ги прави чудесни за градини с много сянка. Маргаритките ще цъфтят по-дълго, ако ги поливате често, но те са изненадващо издръжливи цветя. На горещи места те биха се справили по-добре на сянка, защото ако им стане прекалено горещо, няма да направят толкова много цветове. Ако лятото ви е много горещо, можете да ги поддържате живи, като ги подрязвате и покривате с мулч. Но дори и да спрат да цъфтят за известно време, те ще започнат да растат отново, когато времето се подобри. Премахвайте мъртвите цветове, за да ги накарате да цъфтят по-дълго или по-често.

Прочети :   2021 Прически На Свадьбу 2020 / Svadebnye Pricheski Na Srednie Volosy 2020 100 Foto Krasivyh Ukladok : Естественно, необходимо помнить и о модных тенденциях, ведь невеста должна быть не только красивой, но и выглядеть модно и стильно.

Сладък алисум (Lobularia maritima)

На сенчести места сладкият алисум не се използва достатъчно. Растенията остават ниски, израстват само на три до пет сантиметра височина, а по тях растат гроздове от бели или лилави цветове. Някои от тях миришат сладко, но трябва да се приближите много близо, за да усетите миризмата. Сладкият алисум се справя много добре със засушаването и ще цъфти по-дълго, ако го подрежете в средата на лятото.

Едногодишни растения за суха сянка са растения, които растат добре в райони с ограничена вода и висока температура. Наричат се още “пустинни растения”, защото могат да понасят сухи условия.